Biografie

Alle muziekstijlen komen langs

 

Klassiek, jazz en carnavalsmuziek zijn nog niet genoeg: in 1980 komt de Latin-formatie “Calliga Ruby” in beeld, opgezet met Peter Bos. Peter en Hans schrijven en bewerken de muziek van de band en dit resulteert ondermeer in een memorabel optreden in 1985 op het hoofdpodium van de Philip Morris Jazz weekend in Bergen op Zoom. Nog meer ervaring in de breedte volgt, waaronder als toetsenist bij een funk-rock band “Italian Smoke Party”, en als toetsenist bij een klassieke big band zoals de “Big Ben Big Band” uit Zevenbergen o.l.v. Ad van Beek en Big Band Krimpen o.l.v Freek Halsema. Tevens als accordeonist bij het illustere gezelschap “The Jolly Boys”, die eigen smartlappen ten gehore brachten, en met een CD opname in de beroemde Wisseloord studio te Hilversum lokaal beroemd werden.

Van hobby naar beroep: componist

 

Nu hij bijna alle genres heeft beoefend besluit hij om in 1998 zich volledig op de muziek te werpen en zegt hij zijn baan als monteur op. Met klarinettist Rob Musters vormt hij het duo “Trio Incompleet”, die tot 2002 eigen werk en jazz standards ten gehore brachten. Als dirigent, arrangeur en componist staat hij van 2001 tot 2005 voor het Rotterdams orkest “De Kweekbak”, waarbij hij de band uitdaagt om buiten de gebaande paden van een standaard big band te treden met radicaal werk als ‘Binair’ en eigentijdse arrangementen van minder bekende standards. In die periode heeft hij ook een project kwartet “Moll 10” opgezet, vocal/piano/sax/bas/drums, waarbij eigen werk en bewerkingen van bestaande nummers werden uitgevoerd. Nu, sinds 2018 vormt hij samen met anderen een Fusion/jazz formatie genaamd “Di Fuse”. Tevens is hij artistiek leider/dirigent van de Small Town Big Band uit Breda.

Bij een beroep hoort een beroepsopleiding..

 

Arrangeren en componeren werden steeds belangrijker. Na een optreden van Eric Vloeimans raakte hij ermee in gesprek en gaf aan dat hij zocht naar meer verdieping op het gebied van componeren. “Dan ga je toch naar het Conservatorium?” zei Eric en zo ging Hans met zijn 54e weer de schoolbanken in. In 2004 werd hij toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium (Codarts)  richting jazz, compositie/arrangeren. Hij heeft daar gestudeerd o.a.bij Paul Brugge, Klaas de Vries, Ab Schaap, Wobbe Kuyper, Robin de Raaff en Johan Clement . In 2008 rondde hij zijn bachelors af.